Quantum Music u Ljubljani

Evropska turneja projekta Quantum Music počela je u septembru koncertima u Hagu i Ljubljani

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_03_PhotoAlesRosa
LP Duo, klavirski duo koga čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, krenuo je na evropsku turneju u petak, 22. sepembra, predstavljajući projekat Kvantna muzika (Quantum Music) u nekoliko evropskih zemalja. Prvi koncert kvantne muzike LP Duo je odsvirao u petak, u Hagu, Holandija, u okviru festivala TodaysArt, a naredni koncert održan je u Ljubljani, Slovenija, u Kino Šiška.

Projekat Kvantna muzika u sebi povezuje svetove muzike, novih naučnih tehnologija i kvantne fizike, a jedan od njegovih inicijatora je i najcitiraniji kvantni fizičar današnjice, Vlatko Vedral, profesor kvantne fizike na Univerzitetu Oksford i jedan od osnivača Centra za kvantne tehnologije u Singapuru.

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_05_PhotoAlesRosa

Tokom ove turneje, LP Duo svira na dva hibridna klavira, koje je za potrebe ovog projekta osmislio i konstruisao tim inženjera iz Srbije predvođen Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, u saradnji sa LP Duom.

Nakon Haga i Ljubljane, slede koncerti Arhusu i Kopenhagenu, a veliki beogradski koncert zakazan je za 21. oktobar u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Koordinator projekta Kvantna muzika je Muzikološki institut SANU, a Centar za promociju nauke je, pored Centra za novu umetnost (Srbija), Kina Šiška (Slovenija) i Danske nacionalne škole scenskih umetnosti (Danska), jedan od partnera na projektu.

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_04_PhotoAlesRosa

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI