Hipatija u OŠ Jelena Ćetković

U okviru projekta Hypatia 17. maja održana radionica u OŠ Jelena ĆetkovićIMG_20180517_100510

Učenici OŠ Jelena Ćetković iz Beograda su 17. maja prisustvovali radionicama koje su za cilj imale da se učenicima približi ideja o tome kako izgleda biti naučnik i zašto je važno da postoji rodna ravnopravnost u nauci.
Doktorantkinja iz oblasti neuronauka predstavila je svoje zanimanje učenicima i dala primer za to da se naukom mogu baviti i žene i biti uspešne u tome. Nakon toga demonstratorke Centra za promociju nauke sa učenicima su vodile diskusiju o rodnim stereotipima vezanim za nauku i STEM zanimanja.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI