Razgovori s nastavnicima

U Galeriji na Andrićevom vencu, u nedelju, 12. maja, okupili su se neki od najmaštovitijih nastavnika matematike iz Srbije

U Galeriji na Andrićevom vencu, u nedelju, 12. maja, održani su inspirativni razgovori pod sloganom „Akcioni potencijal matematike“. Natalija Budinski iz Ruskog Krstura, Danilo Borovnica iz Kikinde, Anica Tričković iz Žitorađe, Nebojša Ilić iz Kučeva, Ana Ružić i Sanja Ječmenica iz Beograda, podelili su „pelcer“ zanimljivih časova i pokazali nam da matematičke vibracije talasaju celu Srbiju.

Program „Akcioni potencijal matematike“ deo je šireg okvira Matematička mapa Srbije, a sve pod okriljem manifestacije Maj mesec matematike, koju Centar za promociju nauke organizuje već osam godina zaredom. Nakon mesec dana mapiranja i 90 prijava iz 45 gradova, komisija Centra za promociju nauke izabrala je najrazigranije primere nastave matematike. Pet najboljih primera dobre nastavne prakse snimljeni su u školama u kojima odabrani nastavnici rade. Nastojaćemo da preko ovih videa u čitavoj Srbiji nastavnike matematike inspirišemo na nove ideje.

Dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke, uručio je vaučere za godišnju pretplatu na Elemente, kao i komplet izdanja za najbolje nastavnike i njihove škole. Partneri Centra za promociju nauke iz softverske firme Extreme dodeli su licence za ESET sigurnosni sistem.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI