Šanse u Knez Mihailovoj

Uoči manifestacije Maj mesec matematike u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu postavljena je izložba Šanse koja će biti tu do kraja majaunnamed (1)

Uoči manifestacije Maj mesec matematike, čiji je zvanični početak zakazan za sredu, 11. maj u 19 časova, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu postavljena je izložba Šanse. Izložba će biti postavljena do završetka manifestacije, odnosno do kraja maja, a na njoj će posetioci moći da se upoznaju i sa celokupnim programom šestog Maja meseca matematike.

Tema čitave ovogodišnje manifestacije koja se odvija pod sloganom ”Matematika, tvoja šansa” jeste teorija verovatnoće pa posetioce očekuje mnogo zadataka i igara, a prolaznici Knez Mihailove ulice moći će da pronađu matematičke odgovore na 13 pitanja od kojih mnoga možda nikada nisu postavili.

Kolika je šansa da dobijete blizance, kolika je da se sruši avion u kom se nalazite ili da majmun otkuca Šekspirova dela, samo su neka od pitanja koja čine izložbu Šanse.

unnamed

Istražite više o Maju mesecu matematike

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI