Saradnja dve institucije

Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost potpisali su Memorandum o saradnji

Rakonjac_Trifunović

Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost potpisali su Memorandum o saradnji, čime je i zvanično otpočela saradnja ove dve institucije. Memorandum su potpisali dr Jovan Trifunović, v.d. direktora CPN-a, i dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.

Memorandumom o saradnji definisani su pravac i obuhvat buduće zajedničke saradnje čiji su cilj osnaživanje i podrška naučnoj zajednici u Srbiji, posebno kada je reč o promociji inovacione delatnosti i povezivanju naučnoistraživačkih organizacija sa privredom.

S obzirom na slične ciljeve, koji obuhvataju razne oblike podrške naučnoj zajednici, ali različite instrumente kojima raspolažu, Fond za inovacionu delatnost i Centar za promociju nauke planiraju da u narednom periodu udruže svoje resurse i iskustva koji bi bili usmereni ka promovisanju preduzetničke i inovacione kulture među istraživačima, kao i da podstaknu privredu da koristi znanja naučnoistraživačih institucija.

Rakonjac_Trifunovic_

Između ostalog, u planu je i saradnja na polju izdavaštva, koja podrazumeva pripremanje i objavljivanje publikacija u kojima bi široj javnosti bile predstavljene mogućnosti, iskustva i primeri dobre prakse naučne zajednice u Srbiji kada je reč o inovacijama, primeni tehnologija i plasmanu na tržište.

Centar za promociju nauke je tokom leta 2017. godine osnovao poseban Sektor za saradnju sa naučnoistraživačkim organizacijama, što, kao i planirana saradnja sa Fondom za inovacionu delatnost, ima za cilj jačanje položaja naučne zajednice u Srbiji, kao i njenog kapaciteta za razvoj i tehnološki (ali i medijski) prodor.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI