Sastanak projekta Scientix u Briselu

Predstavnici Centra za promociju nauke učestvovali su 23. januara na sastanku projekta Scientix u Briselu

Poslednji radni sastanak projekta Scientix održan je u Briselu u prostorijama European Schoolnet-a, koji je koordinator ovog evropskog projekta. Glavna predstojeća aktivnost Centra u okviru ovog projekta je dvodnevna međunarodna konferencija „Ka odgovornom STEM obrazovanju” koja će se održati 22. i 23. februara, u Hotelu Zira, u Beogradu. Ovom prilikom će se okupiti brojni domaći i internacionalni eksperti iz oblasti obrazovanja, koji će učesnicima konferencije kroz brojna predavanja i radionice preneti svoja znanja.

Od 2017. godine, kada je Centar postao nacionalna kontakt tačka projekta Scientix-a za Srbiju, od kada je održano oko 50 raznovrsnih programa širom zemlje, na kojima se, zajedno sa Scientix ambasadorima, radilo na širenju svesti o značaju i relevantnosti STEM disciplina u savremenom obrazovanju, kao i na predstavljanju mogućnosti koje Scientix pruža za unapređenje nastave.

 

Prijave za konferenciju su otvorene na ovom linku, zaključno sa 7. februarom, u 12 časova.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI