Sastanak projekta STEM School Label

Centar za promociju nauke učestvovao je na radnom sastanku projekta STEM School Label u Briselu

Predstavnici Centra za promociju nauke prisustvovali su radnom sastanku u okviru projkta STEM School Label, 22. januara u Briselu. Glavni cilj projekat STEM School Label je prepoznavanje i akreditovanje škola na evropskom nivou koje su razvile inovativne pristupe nastavi u STEM oblastima. Nakon izveštaja u kome se definišu kriterijumi za STEM škole, sledeći zadatak projekta je pokretanje veb-platforme za samoevaluaciju škola. Tokom ove godine 15 pilot škola iz Srbije će proći sistem samoevaluacije i time steći titulu škole ambasadora.

Koordinator ovog projekta je European Schoolnet iz Belgije, neprofitna organizacija koju su osnovala 34 evropska ministarstva obrazovanja okupljena oko zajedničkog cilja uvođenja inovacija u nastavu. Pored Centra, u realizaciju projekta su uključeni i Ciencia Viva iz Portugala, The Education Development Center iz Litvanije, kao i Maison pour la Science iz Francuske.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI