Scientix u Briselu

Scientix u Briselu

U Briselu je 20. oktobra održan redovni sastanak organizacija koje predstavljaju nacionalne kontakt tačke u okviru projekta Scientix[:]

Brussel Belgium Atomium Atom Monument Landmark

Tim Centra za promociju nauke prisustvovao je redovnom jednogodišnjem sastanku nacionalnih kontakt tačaka u okviru projekta Scientix, koji je održan u prostorijama Eurpean School Net-a, organizacije koja je davne 2009. godine pokrenula ovaj projekat koji je sada ušao u svoj treći ciklus.

Scientix predstavlja najveću onlajn zajednicu koja, na prvom mestu, okuplja nastavnike koji predaju STEM discipline (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), ali i organizacije i donosioce odluka u domenu obrazovanja sa ciljem da se skrene pažnja na značaj STEM disciplina u savremenom obrazovanju.

Centar za promociju nauke će u naredne dve godine (2017 – 2019) biti nacionalna kontakt tačka za Srbiju. CPN će zajedno sa Scientix ambasadorima, kojih u ovom trenutku ima 17 u Srbiji, zajedno promovisati mogućnosti koje se nastavnicima pružaju u okviru ovog projekta, ali i širiti zajednicu STEM nastavnika u Srbiji.

Tokom sastanka predstavnici CPN-a su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti zaključno sa prvom nacionalnom Scientix konferencijom koja je početkom oktobra održana u Naučnom klubu Centra za promociju nauke a ujedno su i najavili buduće aktivnosti koje se planiraju u okviru ovog evropskog projekta.

Istražite više o Scientix projektu

Ostale aktivnosti