Spektri na putu

CPN izložba Spektri gostovala je u Rijeci, Beogradu i Bečeju

MMM91841Izložba Centra za promociju nauke Spektri gostovala je od 26. do 28. aprila na Festivalu znanosti u Rijeci, u posebnom delu rječkog Prirodoslovnog muzeja, u starom skladištu Eksportdrva na samoj obali Jadrana. U okviru petnaestog Festivala znanosti Centar za promociju nauke je pored izložbe organizovao i interaktivna predavanja na temu talasne prirodne svetlosti pod nazivom ”Surfovanje na svetlosti”.

f419c65cd35b291950e5f6ecdfb94914_big_view

Deo izložbe Spektri je zatim 25. maja gostovao u Osnovnoj školi ”Kralj Petar Prvi” u Beogradu gde je bio deo školskog festivala ”Unaukuj se”. Ovaj deo postavke pod nazivom ”Nevidljiva svetlost” pokriva oblasti koje čine elektromagnetno zračenje a nisu vidljive golim okom, radio-talase, infracrveno zračenje, ultraljubičasto zračenje i i gama zračenje visokih energija.

”Nevidiljiva svetlost” gostuje od 1. do 30. juna u Spomen kući Tan u Bečeju. Postavka je bila i deo petog po redu festivala ”Put nauke”, koji je ove godine održan u Senti, Adi i Bečeju.

Izložba Spektri pokriva šest oblasti elektromagnetnog zračenja, odnosno svetlosti. Svaka od oblasti je izložba za sebe, a predstavljena je određenom bojom i sastoji se od nekoliko interaktivnih eksponata.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI