STEM projekti u Smederevu

CPN je 7. septembra u Naučnom kamionu u Smederevu predstavio međunarodne projekte u kojima učestvuje, a koji se bave STEM disciplinama

IMG_20170907_134920
Centar za promociju nauke je, 7. septembra, gostovao u Smederevu, u okviru projekta Noć istraživača. Održane su prezentacije međunarodnih projekata na kojima je partner, a tiču se nastave STEM disciplina (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Veliki broj nastavnika osnovnih i srednjih škola je pokazao interesovanje i odazvao se pozivu lokalnog organizatora. Nastavnici su imali priliku da se upoznaju i uključe u projekte CREATIONS, Hypatia i Scientix.
Primarni cilj skupa je bio predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji pružaju nastavnicima mogućnost da se umreže sa svojim kolegama, razmene znanje i ideje. Posebna pažnja posvećena je Scientix mreži, koja predstavlja najveću onlajn mrežu nastavnika STEM disciplina, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019.

20170907_131234
Pored upoznavanja sa mogućnostima koje im pruža Scientix mreža, prisutni nastavnici su imali priliku da učestvuju i u radionici projekta CREATIONS. Projekat finansiran iz programa Horizont 2020 zastupa kreativne metode u STEM oblastima zasnovane na koracima istraživačkog učenja, uz korišćenje elemenata umetničkog stvaranja. Radionicu posvećenu naučnom pozorištu održale su saradnice CPN-a Sanja Bulat i Jelena Mijatović.

Istražite više o projektu Scientix
Istražite više o projektu CREATIONS
Istražite više o projektu Hypatia
Istražite više o projektu Noć istraživača

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI