Umetnošću do nauke

U Naučnom klubu u Beogradu je 20. maja održana prezentacija đačkih projekata koji spajaju umetnost i naukuUntitled

U Naučnom klubu u Beogradu, 20. maja održana je prezentacija đačkih projekata koji su rezultat spajanja umetnosti i nauke, tačnije, demonstracija korišćenja umetnosti u cilju stvaranja i prenošenja naučnog znanja.

Kroz predstavu „Neka sila bude s tobom“ saradnica CPN-a Jelena Mijatović, nastavnica fizike Sanja Bulat i učenici i učenice sedmog i osmog razreda OŠ „Branislav Nušić“ iz Beograda, predstavili su fenomen sile korišćenjem teatra, scenskog pokreta i elemenata opere.

Istog dana, Naučni klub u Beogradu ugostio je učenike OŠ „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, koji su svojim vršnjacima iz Beograda održali radionicu „Matematički origami“ na kojoj su kroz origami tehniku objašnjavali fraktale. Njihova nastavnica matematike Natalija Budinski održala je kratko predavanje na tu temu.

Pomenuti nastupi bili su deo projekta CREATIONS, koji zastupa kreativno, istraživačko učenje prirodno-tehničkih predmeta uz korišćenje elemenata umetničkog stvaralaštva. Projekat se realizuje u 11 evropskih zemalja zahvaljujući programu Horizont 2020 Evropske komisije, a Centar za promociju nauke je koordinator projekta u Srbiji.

Untitled 1

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI