Upravljanje EU projektima

U četvrtak, 12. aprila, u Naučnom klubu održano je predavanje o pisanju i upravljanju EU projektima u okviru programa Horizont četvrtkom
Picture1
Tema ovog, veoma posećenog predavanja Horizont četvrtkom, održanog u četvrtak, 12. aprila, u prostorijama Naučnog kluba Centra za promociju nauke, bila je kako pripremiti budžet u pisanju predloga projekata kao i planiranje i upravljanje aktivnostima na EU projektima.
Govorili su mr Marija Šola Spasić, finansijski menadžer projekata na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu sa više od 10 godina iskustva u administriranju 16 EU projekata, Ratko Bojović izvršni direktor Evropske trening akademije (EUTA) i Balkanske bezbednosne mreže (BSN) i partner na Strength2food projektu programa Horizont 2020 koji se bavi unapređenjem ishrane dece u osnovnim školama kroz saradnju škola sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.
Poseban gost bio je profesor dr Stiv Kveri sa Biološkog Fakulteta UB, sa bogatom istraživačkom karijerom od preko 50 godina koji je takođe šef EUTA tima za edukaciju. Ima više od 40 godina iskustva u sektoru edukacije kao i u pisanju i upravljanju EU projektima (FP4 STREP EGRAM, FP6 WATERWEB, FP7 CAREBREED, H2020 Strength2Food). Steve je napisao više od 10 projekata finansiranih iz EU fondova, sa procentom uspešnosti u okviru FP7 i H2020 od preko 70%. Učestvovao i kao nezavisni ekspert u nekoliko Tempus projekata, a radio je i kao zvanični evaluator EK u Briselu.

Događaj možete pogledati na Youtube kanalu Centra za promociju nauke.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI