Volontiraj u maju!

Pomozite posetiocima M3 da voze kockocikl, da od slamčica slože dodekaedar, nauče da sklope tetraksis i shvate kako prava šipka može da prođe kroz krivi otvor

Šta je Centar za promociju nauke i kakva je to manifestacija Maj mesec matematike?

Centar za promociju nauke je mlada državna institucija, osnovana zakonom kako bi promovisala i popularizovala nauku,  a sve informacije o nama možeš pronaći na sajtu CPN.

Ako želi da saznaš više o Maju mesecu matematike, pre nego što odlučiš da nam se priključiš u izvođenju manifestacije, više možeš da saznaš na sajtu m3.rs.

Gde ću volontirati?

Robna kuća Beograd, u Knez Mihailovoj ulici, preko puta Ruskog cara.

Kada?

Svakog dana i vikendom do 28. maja, od 10 do 20č. Smene su: prepodnevna (od 10 do 15č) i popodnevna (od 15 do 20č), a volonteri bi trebalo da rade nekoliko puta nedeljno, u zavisnosti od želja i mogućnosti.

Šta ću tamo da radim?

Volonteri, shodno svojim znanjima i željama, rade kao domaćini izložbe, demonstratori na eksponatima i asistenti u vođenju raznih radionica. Pomozite posetiocima da voze kockocikl ili reše lavirint, da od slamčica slože dodekaedar, nauče da sklope tetraksis i shvate kako prava šipka može da prođe kroz krivi otvor!

Da li je to za mene?

Ako voliš nauku i želiš da i drugima pomogneš da je zavole – ovo je prava stvar za tebe! Nije neophodno da budeš matematičar, dovoljno je da imaš motivaciju i entuzijazam, a potrebna znanja ćeš dobiti kroz obuku za volontere.

Šta ja dobijam od volontiranja?

Armiju volontera koja je ključni deo ove manifestacije već čini oko stotinu mladih, pozitivnih ljudi. Volontiranje ti donosi neprocenjivo iskustvo u radu sa ljudima, a i jako dobro izgleda u biografiji! 🙂

Svi volonteri dobijaju potvrde o volontiranju i volonterske knjižice.

Ako to nije dovoljna motivacija – tu su i besplatni sendviči i kafa 🙂

Kako da se priključim?

Kontakt osoba je Ana Brajović (060 70 40 186, abrajovic@cpn.rs).

Za sva pitanja u vezi sa volontiranjem možeš je pozvati na navedeni broj telefona, a prijavu sa tvojim kontakt detaljima treba da pošalješ na e-mejl adresu.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI