3. jun 2014.

„Zajedno sa životinjama“

Tokom izložbe povodom dana Fakulteta za veterinarsku medicinu, od 3. do 9. juna, Naučni klub CPN-a otvoren ne samo za ljude nego i za kućne ljubimce1 (1)

Centar za promociju nauke u saradnji sa Fakultetom veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, u Naučnom klubu CPN-a organizuje izložbu „Zajedno sa životinjama“.

Izložba je svečano otvorena u utorak, 3. juna, a trajaće do 9. juna u prostoru Naučnog kluba CPN-a, Knez Mihailova 5, drugi sprat.

Nakon „Maja meseca matematike“, CPN ovom manifestacijom predstavlja Dane Fakulteta veterinarske medicine. Ova akademska ustanova je nedavno proslavila 75 godina od osnivanja.

_MMM1880

_MMM1839

Na izložbi su predstavljeni raznovrsni modeli životinja, a studenti Fakulteta za veterinarsku medicinu tokom čitavog dana vrše naučne demonstracije i eksperimente koji su dostupni posetiocima. Organizovane su i posete osnovaca i srednjoškolaca.

Za sve one kojima ne smeta da slušaju predavanja okruženi životinjama, kojih u Naučnom klubu ima u velikom broju, dva puta dnevno su organizovana predavanja o najinteresantnijim činjenicama iz životinjskog sveta.

Naime, izložba je, osim za ljude, otvorena i za kućne ljubimce, koje posetioci dovode sa sobom.

_MMM1824

_MMM1834

Veterinari će davati savete o nezi životinja, razgovarati sa zainteresovanima, i čak pregledati ljubimce, ukoliko za tim ima potrebe.

Izložba će biti otvorena svakog dana, od 3. do 9. maja, u trajanju od 12 do 21 čas.

Istražite više o manifestaciji Zajedno sa životinjama.

_MMM1901

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI