Završna CREATIONS konferencija

U školi Elinogermaniki Agogi u Paliniju pokraj Atine završen je trogodišnji projekat CREATIONS na kome je CPN jedan od partnera

EA_front (1)

Konferencija koja je obeležila kraj CREATIONS projekta održala se 2. i 3.novembra 2018 godine. Na konferenciji su partneri projekta zajedno sa nastavnicima predstavljali razvijene pedagoške okvire i nove metode kreativnog i proaktivnog učenja. Održane su radionice za osnovce i sredšnoškolce, i svi posetioci su imali priliku da obiđu izložbu Sve je broj švajcarskog umetnika Eugena Josta. Ova izložba je, inače, bila deo programa prvog Maja meseca matematike – M3, održanog 2012. godine.

Evropski projekat CREATIONS posvećen je unapređenju nastave prirodnih nauka i matematike (STEM obrazovanje) kroz uvođenje savremenih pedagoških okvira. Projekat podržava interdisciplinarnu saradnju nastavnika uključivanjem kreativnih i umetničkih postupaka u formalnu nastavu prirodnih nauka.

Projekat CREATIONS je pod svoj krov okupio raznovrsne institucije, univerzitete, asocijacije i institute koji se bave naukom, a sve sa ciljem Razvoja proaktivne naučne učionice, što je i podnaslov projekta. Specifična vrednost projekta je bila stvaranje neformalne mreže nastavnika, edukatora i umetnika koji su u praksi realizovali teorijske osnove projekta. Na projektu je učestvovalo 16 partnera iz 11 evropskih zemalja.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI