Zimski DNK

U prostorijama Dečjeg kulturnog centra Beograd od 5. do 9. februara održan Zimski dečji naučni kamp (DNK)

IMAG0139

Centar za promociju nauke zajedno sa Dečjim kulturnim centrom Beograd organizovao je zimsku verziju Dečjeg naučnog kampa (DNK). Kamp je bio otvoren za školarce od 9 do 14 godina, a svih 100 mesta popunjeno je danima pre početka programa. Čitav program se odvijao u prostorijama Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Dečji naučni kamp je osmišen tako da se deca u društvu vršnjaka, u sredini koja podstiče naučnu radoznalost, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa naukom. I ove godine radionice su bile posvećene prirodnim, tehničkim i društvenim naukama, a predavači i naučni komunikatori bili su stručnjaci iz ovih oblasti.

IMAG0146

Tokom trajanja programa deca su mogla da čuju i nauče kako radi 3D štampač, šta su elektronske komponente, kako biljka dobija svoju boju, koliko nauke ima u kuhinji, kakve tajne kriju tropske biljke, kako radi naš mozak i da čuju brojne druge zanimljive naučne priče.

Učenici su pored razogovora sa naučnicama i naučnicima i naučno-popularnih radionica, imali vremena i za odmor i upoznavanje. Na ovaj način se gradila atmosfera kampa kao zajednice, a deca su, pored simboličnih diploma i osmeha, ponela kući i divna prijateljstva.

IMAG0163

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI