Arhitektonska radionica i izložba

Arhitektonska radionica i izložba

10. jun 2011.

U toku je postavka izložbe Centra za promociju nauke na Savskom šetalištu na Kalemegdanu. Izloženo je 232 rada arhitekata iz 39 zemalja kojima su predstavili svoje idejno rešenje za buduću zgradu Centra za promociju nauke, u Bloku 39 na Novom Beogradu. Izložba će biti otvorena do 16. juna.

Ovim povodom, Centar za promociju nauke organizuje i radionicu iz arhitekture gde će posetioci moći da razgovaraju sa našim eminentnim arhitektama, a naši najmlađi sugrađani (deca do deset godina) moći će da učestvuju u specijalno osmišljenoj arhitektonskoj radionici za njihov uzrast. Radionice su osmislili i vodiće ih arhitekte Biljana i Bratislav Branković. Radionica za decu ima tri segmenta:

 

  1. Žiriranje konkursnih radova – grupa dece obići će izložene radove sa arhitektom, ispred svakog rada deca će davati ocenu projektu i moći će da odgovore na pitanja koje će im arhitekta postaviti (zašto su dali tu ocenu, šta misle o projektu, da li bi nešto menjali na projektima, itd.)
  2.  Docrtavanje nedostajuće polovine projekta – deca će sesti za stolove, dobiće pripremljene projekte na kojima će biti nacrtana samo polovina projekta, i moći će da docrtaju drugu polovinu projekta.
  3.  Moja razglednica Novog Beograda – deca prave kolaž – razglednicu od unapred pripremljenih fotografija, koje će lepiti i praviti svoj pogled na Novi Beograd. Ovaj pogled će, naravno, uključiti i novu zgradu Centra za promociju nauke.

 

Zainteresovani posetioci takođe mogu da razgovaraju i sa arhitektom Branislavom Redžićem iz projektnog biroa ARCBC, predstavnikom tima trećeplasiranog rešenja na arhitektonskom konkursu za idejno rešenje budućeg objekta Centra za promociju nauke, i pitaju ga o njegovom radu i projektima. Istovremeno će posetioci moći da pogledaju izložene arhitektonske radove, kao i projekat austrijskog arhitekte Volfganga Čapelera, pobedničkog idejnog rešenja za buduću zgradu Centra za promociju nauke.

Radionica će se održati u nedelju, 12. juna, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, sa početkom u 11 časova. Pozivamo sve naše sugrađane i posetioce glavnog grada da nam se pridruže.

 

Osoba za kontakt:Tijana Popović
tel: +381.11.24.00.260
faks: +381.11.24.00.246
mob: +381.60.70.40.182
e-mejl: t.popovic@cpn.rs
Centar za promociju nauke
Makenzijeva 2411000 Beograd 
www.cpn.rs

Ostale aktivnosti