BESTPRAC radionica na ETF-u

BESTPRAC radionica na ETF-u

24. i 25. septembra 2018. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu održan je deseti sastanak projekta BESTPRAC

csm_Belgrade_6_7ac7b4af98 2

Sastanak BESTPRAC mreže podrazumevao je zajedničku sesiju kojoj su prisustvovali članovi tri radne grupe, kao i individualne sesije svake od ovih grupa. Čitavom događaju je prisustvovalo oko 100 učesnika iz 32 zemlje. Istraživački administratori koji dolaze iz tzv. inkluzivnih zemalja prepoznati su kao izuzetno osetljiva grupa, pre svega zbog velike razlike u visini zarade u odnosu na evropski prosek, ali i zbog smanjenih mogućnosti za putovanja i umrežavanja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za promociju nauke koji, pored direktnog učešća na ovom projektu, veliku pažnju posvećuju razvoju i podršci istraživačkim administratorima u Srbiji, organizovanjem različitih promotivnih i konsultativnih događaja, kao i kroz podršku aktivnostima neformalne Mreže finansijskih menadžera EU projekata.

BESTPRAC akcija, finansirana kroz COST program, predstavlja mrežu administrativnog, finansijskog i pravnog osoblja u okviru univerziteta i istraživačkih institucija, koji obavljaju poslove podrške projektima odobrenim kroz različite programe Evropske Unije. Razmena iskustava i razvoj najboljih praksi, podsticanje deljenja znanja i povećanje efikasnosti u oblasti istraživačke administracije su prepoznati kao glavni ciljevi postojanje mreže. Mreža je podeljena u tri radne grupe koje se bave administrativnim, finansijskim i pravnim poslovima.

Ostale aktivnosti