CPN na konferenciji Re:logia u Sofiji

CPN na konferenciji Re:logia u Sofiji

Predstavnici CPN-a učestvovali su, 21. i 22. novembra, na dvodnevnoj konferenciji posvećenoj umetnosti, nauci i tehnologiji, u Sofiji, Bugarska

Međunarodna konferencija Re:logia, koja je održana u Sofiji, 21. i 22. novembra, okupila je niz međunarodnih govornika iz oblasti nauke, umetnosti i novih tehnologija. Teme koje su bile u fokusu ove konferencije jesu emocionalna inteligencija, STEAM discipline, i dizajn i kreativne industrije u dosluhu sa novim tehnologijama.

Uz konferenciju, koja je održana u impozantnoj zgradi Nacionalne palate kulture, najvećem multifunkcionalnom konferencijskom i izložbenom centru Jugoistočne Evrope i pravom arhitektonskom čudu, posetioci su imali priliku da vide i izložbu posvećenu novim tehnologijama i materijalima. Eksponate na ovoj izložbi su, između ostalih, predstavili Ars Elektronika iz Linca, Austrija, i Univerzitet Aalto iz Helsinkija, Finska.

Jedan od govornika na konferenciji bio je i Dorijan Kolundžija, inicijator i osnivač beogradskog studija za nove medije Galerija 12+, koji je ovom prilikom razgovarao sa predstavnicima Centra za promociju nauke i za mesečnu radio-emisiju CPN-a Radio Elementi dao ekskluzivnu izjavu o radu svog tima za Muzej budućnosti u Dubaiju.

Predstavnici CPN-a su iskoristili posetu glavnom gradu Bugarske da obiđu i dečji naučni centar Muzejko, u kome je na samom ulazu naznačeno da je „namenjen i odraslima“, gde su, između ostalog, imali priliku da vide postavke namenjene izučavanju raznovrsnih naučnih fenomena, odeljak sa informacijama o klimatskim promenama, kao i bogato opremljeni Mejkers spejs.

 

Ostale aktivnosti