CPN na konferenciji

CPN na konferenciji

Drugu godinu za redom, Centar za promociju nauke, na poziv Mreže regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje Srbije učestvovao je  na Konferenciji koju ovo udruženje organizuje[:]rsz_iii_dan_-_vrnjacka_banja_2018_49

Konferencija „Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije“ održana je u Vrnjačkoj Banji od 13. do 15. novembra, a svojim temama i sadržajem, privukla je predstavnike resornog ministarstva, ali i svih relevantnih institucija, udruženja, aktiva direktora škola, stručnih saradnika, nastavnika i vaspitača iz mnogih obrazovno-vaspitnih ustanova u Republici Srbiji.

Konferenciju je otvorio dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih. U uvodnom obraćanju Zorica Nikolić, predsednik Upravnog odbora Mreže RC i CSU Srbije, predstavila je ukratko rad Mreže ističući značajnu ulogu regionalnih centara u kontinuiranoj podršci, jačanju kompetencija zaposlenih u obrazovanju, podizanju kvaliteta standarda ustanova i obezbeđivanju uslova za vannastavne aktivnosti. Takođe, naglasila je blisku saradnju sa Centrom za promociju nauke, gde centri sprovode mnoge aktivnosti u okviru svojih naučnih klubova i na taj način popularizuju i demistifikuju bavljenje naukom.

Iz tog razloga, u agendi Konferencije značajnu ulogu imalo je predavanje: „Noć istraživača – naučnici u službi neformalnog obrazovanja i promocije nauke“, dr Tanje Adnađević, rukovodioca sektora za programske aktivnosti Centra za promociju nauke, kao i diskusiona grupa: „Uloga Centra za promociju nauke u neformalnom obrazovanju i projektnoj nastavi”, koju su vodile dr Tanja Adnađević i Marina Kostić, saradnik u Centru za promociju nauke.

Priliku da se upoznaju sa najnovijim izdanjima Centra, učesnici su imali na našem štandu u okviru mini Sajma obrazovanja.

Pored navedenih aktivnosti CPN-a u okviru Konferencije, 15. novembra održana je i prezentacija projekata Scientix i STEM School Label. Podsetimo, Centar za promociju nauke predstavlja nacionalnu kontakt tačku za Scientix projekat za period 2017 – 2019.

Ostale aktivnosti