CPN tribine

Istražite više o dosadašnjim CPN tribinama

Centar za promociju nauke kontinuirano organizije program naučnopopularnih tribina. Svakog meseca, a povremeno i češće, CPN priprema tribinu na neku od zanimljivih i aktulenih tema vezanih kako za nauku, tako i za one oblasti života na koje nauka ima presudan uticaj.

CPN tribine se održavaju u različitim prostorima u Beogradu: u Naučnom klubu CPN, zatim Galeriji nauke i tehnike SANU, ali i na Kolarčevom narodnom univerzitetu i drugim mestima. Najčešće se organizuju u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra sa kojim je povodom ovog programa CPN ostvario izuzetnu saradnju.

Iznenađujuće za mnoge, ovaj karakteristični oblik komunikacije CPN sa publikom izaziva veliku pažnju medija i privlači izuzetno veliki broj posetilaca. Naime, CPN tribine se brojnošću publike svrstavaju u posećenije kulturne i javne događaje u Beogradu, te doprinose da nauka poslednjih godina postaje sve važniji segmet u radu više kulturnih centara u prestonici.  CPN pokušava da ovaj program u saradnji sa lokalnim partnerima prenese i u druge gradove Republike.

Teme CPN tribina pokrivaju širok spektar naučnih disciplina, ali se prevashodno biraju prema interesovanjima publike i medija. Na tribinama govore vodeći naučnici i promoteri nauke iz Srbije, a u zavisnosti od teme, na njima gostiju i drugi gosti iz kulturnog i javnog života. Produkcija CPN tribina podrazumeva ne samo relevantne sagovornike, otvoreni razgovor i diskusiju sa publikom, već i projekcije video klipova, kao i povremena iznenađenja.

Urednik tribinskog programa CPN je Slobodan Bubnjević. Organizatorka događaja je Nevena Grubač, a tim koji priprema ovaj CPN program čine: Boris Klobučar, Tijana Marković, Ivana Horvat, Jovana Nikolić, Petar Panjković, Ljiljana Ilić i Ivana Smolović.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI