CPN u Apatinu

CPN u Apatinu

U petak, 28. septembra u Tehničkoj školi sa domom učenika u Apatinu predstavljeni su evropski projekti koji promovišu nove koncepte u STEM obrazovanju.[:]

DSC_0566

U okviru inicijative Naučno obrazovanje za odgovorno društvo, Centar za promociju nauke je u petak, 28. septembra 2018. održao radionicu u Tehničkoj školi sa domom učenika u Apatinu. Na radionici je prisustvovao veliki broj nastavnika iz osnovnih i srednjih škola iz Apatina i okoline, kojima su  predstavljena 3 evropska projekta, Scientix, CREATIONS i STEM School Label, na kojima je Centar partner. Ovi projekti se bave inovativnim pristupom obrazovanju u STEM (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) disciplinama.

DSC_0595

U saradnji sa nastavnicom matematike i Scientix ambasadorom, Natalijom Budinski, učesnicima je predstavljen projekat Scientix, koji je zapravo najveća mreža nastavnika prirodnih nauka iz Evrope, koji pruža mogćnost za saradnju i razmenu iskustava sa kolegama. Ova mreža dodatno nudi veliki broj različitih besplatnih nastavnih resursa dostupnih onlajn za korišćenje zainteresovanim pojedincima. CPN će biti nacionalna kontakt tačka za Scientix projekat za period 2017–2019.

Tema radionice je bio i CREATIONS projekat, koji podstiče interdisciplinaru saradnju nastavnika različitih predmeta na polju kreiranja inovativnih STEM pristupa nastavi.

Takođe, na ovoj radionici predstavljen je i STEM School Label projekat koji zagovara akreditovanje škola na evropskom nivou koje su primenile inovativne kurikulume u nastavi iz prirodno-matematičkih oblasti.

Ostale aktivnosti