CPN u Briselu

CPN u Briselu

U Briselu je 19. oktobra održan prvi radni sastanak u oviru projekta STEM School Label, finansiranog iz evropskog programa Erazmus+ a na kome je CPN partner[:]

2043-00091_stadhuis_van_brussel

U prostorijama European School Net-a, organizacije iz Brisela koja je ujedno i koordinator projekta STEM School Label, održan je prvi radni sastanak na kome su prisustvovali svi partneri, a među njima i tim Centra za promociju nauke.

Projekat koji je finansiran iz evropskog programa Erazmus+ među svojim ciljevima ima uspostavljanje kriterijuma i kreiranje alata za samoocenjivanje koji će pomoći osnovnim i srednjim školama u Evropi da ocene koliko u svom radu, nastavi i vannastavnim aktivnostima primenjuju STEM discipline (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) a ujedno će prikupiti primere dobre prakse koji će biti objavljeni na posebnoj platformi i prevedeni na 5 jezika, uključujući i srpski jezik. Projekat će uključiti nastavnike, direktore, predstavnike iz sektora industrije i druge društvene aktere sa ciljem da se učenici više zainteresuju za STEM discipline.

Predvođeni European School Net-om, konzorcijum ovog projekta čine i Ciencia viva iz Portugala, Univerzitet iz Strazbura – Maison Pour la Science en Alsace, Ugdymo Pletotes Centras iz Litvanije i Centar za promociju nauke.

Ostale aktivnosti