CPN u Zaječaru

CPN u Zaječaru

Predstavnici CPN-a posetili su Gimnaziju u Zaječaru, gde su razgovarali sa učenicima o neformalnom obrazovanju


Predstavnici Centra za promociju nauke posetili su u utorak, 26. marta, Zaječarsku gimnaziju. Ovom prilikom tim CPN-a sastao se sa direktorom gimnazije i razmenio iskustva u obrazovanju, kao i ideje o programima za učenike.

Kroz program „Moj predmet znači“, saradnici CPN-a su predstavili đacima profesije u kojima su stručni – biologiju, psihologiju i fiziku. Ovaj interesantan koncept predstavlja profesije kroz naizgled nepovezane pedmete, pa na taj način govori zašto su neki pojmovi iz matematike važni za psihologe, ili aspekti fizike neophodni biolozima.

Nakon toga, 22 đaka učestvovalo je u istraživanju koje CPN sprovodi na teritoriji Srbije o navikama učenja dece van školskih aktivnosti. Ispitivanje je deo projekta SySTEM2020, koji ispituje ove navike dece između 8 i 20 godina u čitavoj Evropi.

Učenici su popunjavali upitnik u kom su dali uvid u svoje navike kada je u pitanju učenje van učionice. Isti upitnik učenici će popunjavati i sledeće godine. Istraživanje će pratiti kako se njihovo viđenje učenja nauke promenilo i da li imaju dovoljno podsticaja i podrške za neformalno obrazovanje.

 

Ostale aktivnosti