Dan nauke 2011 Teslin rođendan

Dan nauke 2011 Teslin rođendan

7. jul 2010

“Izumitelj nalazi golemu kompenzaciju u zadovoljstvu koje pruža njegov rad i u spoznaji da je on jedinka izuzetne sposobnosti bez koje bi vrsta već odavno propala u teškoj borbi protiv nemilosrdih elemenata”

                

                                                                    Nikola Tesla

U avgustu prošle godine, Vlada Republike Srbije donela je odluku da se dan rođenja naučnika Nikole Tesle – 10. jul, proglasi Danom nauke u Srbiji.

Mnogo pre Srbije, Amerikanci su počeli da obeležavaju, Tesli u čast, dan njegovog rođenja. Ovaj datum proglašen je Teslinim danom u Filadelfiji, Ilinoisu, Kentakiju, Mičigenu, Ohaju, Njujorku, Nju Džerziju, Pensilvaniji, Koloradu, Nevadi, Arizoni itd.

Dan nauke se prvi put obležava u Srbiji ove godine i tim povodom Centar za promociju nauke organizuje niz aktivnosti, među kojima posebno mesto zauzima predstavljanje mladih, uspešnih naučnika.

Povodom Dana nauke, 10. jula, Centar za promociju nauke organizuje susret medija sa mladim naučnicima. Ideja nam je da u opuštenoj atmosferi pružimo mogućnost naučnicima i medijima da se upoznaju i predstave široj javnosti Srbije.

TEMA: Kako postići uspeh u nauci? 

Srbija može da bude ponosna na činjenicu da ima naučnike koji predstavljaju našu zemlju u inostranstvu i donose kući nagrade sa međunarodnih takmičenja. Govorimo o mladim naučnicima, studentima različitih fakulteta, koji su svojim znanjem, entuzijazmom i energijom došli do novih otkrića i inovacija, i na kreativan način predstavili sebe i Srbiju u najboljem svetlu.

UČESNICI:

  • Institut za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu.
  • Elektrotehnički fakultet, Univerziteta u Beogradu
  • Organizacija Strawberry Energy Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu

FOKUS:

Motivacija i pristup naučnim projektima

 

Osoba za kontakt:Tijana Popović
tel: +381.11.24.00.260
faks: +381.11.24.00.246
mob: +381.60.70.40.182
e-mejl: t.popovic@cpn.rs
Centar za promociju nauke
Makenzijeva 2411000 Beograd 
www.cpn.rs

 

 

 

Ostale aktivnosti