Fizika uživo

Fizika uživo

7. novembar 2011

Nakon zapaženih konferencija prethodnih godina, u okviru Međunarodne nedelje nauke za mir i razvoj, Centar za promociju nauke i Fizički fakultet organizuju konferenciju “Fizika uživo”, koja će se održati 9. novembra 2011, na Fizičkom fakultetu (Studentski trg 12), sa početkom u 10.00 časova.

Tog dana, posetioci će u amfiteatru Fizičkog fakulteta moći da prate niz popularnih naučnih predavanja. U duhu skretanja pažnje na značaj nauke za mir i razvoj,  naučnici će govoriti o klimatskim promenama, o novim otkrićima i aktivnostima u CERN-u (u kojima učestvuju i naši istraživači), o laserima i nanotehnologiji.

Najbolji studenti i doktoranti Fizičkog fakulteta izvešće oko 50 naučnih demonstracija. Svako od posetilaca moći će lično da doživi kako je raditi u naučnoj laboratoriji, sa pravim naučnim instrumentima.

Posebni gosti biće učenici gimnazija i srednjih škola u Srbiji koji su postigli izvanredne rezultate, u redovnom školovanju i na takmičenjima, kao i nastavnici koji su se dodatno angažovali u njihovom radu.

Centar za promociju nauke, koji je i pokrenuo inicijativu da se ove godine, po prvi put u Srbiji, obeleži Međunarodni dan nauke za mir mir i razvoj. za ovu priliku je organizovao naučne radionice iz astrofizike i prezentacije koje pokazuju blisku vezu fizike sa psihologijom.

Centar za promociju nauke osnovan je sa ciljem da se građanima približe nauka i tehnologija, da im se predstave najnovija saznanja o svetu koji nas okružuje, da bude prozor u budućnost i izvor informacija, da budi radoznalost i, najzad, da podstiče mlade da se opredele za naučnu karijeru.

Osoba za kontakt:

Tijana Popović, Centar za promociju nauke, Beograd, Makenzijeva 24

tel: +381.11.24.00.260, mob: +381.60.70.40.182, t.popovic@cpn.rs

Ostale aktivnosti