Javni poziv

Tenderi

U zavisnosti od sredstava koja su opredeljena budžetom, Centar za promociju nauke jednom godišnje raspisuje javni poziv za finansiranje projekata promocije i popularizacije nauke.

Centar za promociju nauke raspisuje ovaj javni poziv vođen idejom da pomogne što širem krugu organizacija na teritoriji cele Republike i podrži što veći broj kvalitetnih inicijativa u oblasti promocije nauke.

Javni poziv se objavljuje u dnevnoj štampi, kao i na sajtovima Centra. Na javni poziv prijavljuju se zainteresovana udruženja, naučnoistraživačke i druge organizacije koje za cilj imaju unapređenje naučne kulture.

Ocena projekata se obavlja na osnovu naučne i društvene opravdanosti sprovođenja projekata, kao i povezanosti ciljeva sa prioritetima naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Odluka Upravnog odbora Centra, odnosno programske komisije o tome koji prijekti su izabrani na Javnom pozivu, objavljuju se na internet stranici Centra.

Projekti se prijavljuju isključivo elektronskim putem i to popunjavanjem elektronskog obrasca.

U 2011. godini Centar je finansirao 33 projekta promocije i popularizacije nauke koje su pojedinačno ili udruženo predložile različite naučne organizacije, institucije i naučna društva, a ukupna dodeljena sredstva iznosila su 15.000.000 dinara.

Na Javni poziv za finansijsku podršku 2012.  godine prijavilo se 163 organizacije. Odlukom Upravnog odbora Centar je podržao 88 projekata. Ukupna suma koja je dodeljena podržanim projektima iznosila je 30.000.000 dinara.

Na Javni poziv za 2013. godinu prijavilo se čak 234 udruženja, naučnoistraživačkih i drugih organizacija.  Ukupan iznos raspoloživih sredstava za Javni konkurs u 2013. godini je bio 13.000.000 dinara, a finansirana su 82 projekta.

Zbog značajno smanjenih sredstava kojima je CPN raspolagao, u 2014. godini Javni poziv nije raspisan.

U 2015. godini prispelo je 122 prijave, a sa ukupno 15.000.000 dinara finansirano je 39 projekata.

Na Javni poziv za 2016. godinu prijavilo se 258 udruženja, a Centar je finansirao 65 projekata. Ukupna dodeljena suma iznosila je 7.000.000 dinara.

  • Istražite više o Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije i popularizacije nauke.
Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI