Male arhitekte

Male arhitekte

Na radionici CPN deca projektovala maštovite građevine i ocenjivala radove arhitekta

U saradnji sa našim eminentnim arhitektama, Centar za promociju nauke organizovao je radionicu iz arhitekture 12. juna na Savkom šetalištu na Kalemegdanu .

Posetioci su na Kalemegdanu imali priliku da razgovaraju sa arhitektama Vladimirom Lojanicom i Branislavom Redžićem, predstavnikom projektantskog biroa ARCBS koji je osvojio treće mesto na međunarodnom konkursu arhitektonskog projekta zgrade CPN. Posetioci su takođe mogli da pogledaju deo izloženih radova među kojima je bio i projekat austrijskog arhitekte Volfganga Čapelera, čiji je rad izabran za idejno rešenje za buduću zgradu Centra za promociju nauke.

Arhitekte Biljana i Branislav Branković za najmlađe su osmislili arhitektonsku radionicu prilagođenu njihovom uzrastu. Grupa dece obišla je sa njima izložene radove, ocenjivala ih i obrazlagala svoje kriterijume. Na osnovu pripremljenih delova arhitektonskog projekta, na kojima je nacrtana samo polovina projekta, deca su potom crtala drugu polovinu  po svom viđenju. U okviru trećeg dela radionce, male arhitekte lepile su fotografije i pravile svoj pogled na Novi Beograd, uključujući i novu zgradu Centra za promociju nauke.

Ostale aktivnosti