Miomir Korać

Privremeni direktor Centra za promociju nauke 2010. godine bio je dr Miomir Korać.

Dr Miomir Korać je direktor Arheološkog instituta u Beogradu i direktor arheološkog lokaliteta Viminacijum.

Doktorirao je 1996. godine na temi ”Antičke lampe sa teritorije Viminacijuma”. U Arheološkom institutu je zaposlen od 1981. godine, a oblasti njegovog naučnog istraživanja su: rimski limes na Dunavu, materijalna i duhovna kultura, stanovanje i sahranjivanje, religija, kult i ritual u rimskom periodu.

Zajedno sa kolegama iz Narodnog muzeja u Beogradu, osnovao je 1997. godine školu za konzervaciju DIANA u okviru koje je pokrenut i istoimeni časopis. Bavi se primenom računara u arheologiji, multimedijom, a u okviru Naučnog programa televizije je realizovao više projekata kao i seriju emisija pod nazivom ”Istorija srpske arheologije”.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI