Naučni kamion u Smederevu

U susret novoj, osmoj Noći istraživača putujuća laboratorija Naučni kamion dočekuje sve zainteresovane posetioce u Smederevu

naucni-kamion-jpg_660x330
U susret novoj, osmoj Noći istraživača, Naučni kamion kao putujuća laboratorija i prostor za radionice, izložbe i predavanja, dočekuje sve zainteresovane posetioce u Smederevu
Očekuje vas bogat program interaktivnog tipa, bez obzira na uzrast i prethodno znanje, iako je manifestacija prvenstveno namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola.

Noć istraživača, kroz projekt ReFocuS, koordiniše i vodi tim sa Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković”, a u projektu učestvuju Centar za promociju nauke, Beograd, Prirodno matematički fakultet, Niš, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Kragujevac i kao partner, naš Regionalni centar u Smederevu.

Ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljanja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Sem toga, želja nam je da ovim aktivnostima povećamo i poboljšamo mišljenje stanovnika o značaju nauke i njenom doprinosu svakodnevnom životu.

Naučni kamion biće postavljen ispred Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo u periodu od 4. do 8. septembra 2017.

Svi sadržaji su besplatni, a za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju.

Istražite više informacije o prethodnim manifestacijama Noći istraživača.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI