Da učimo zajedno

U Naučnom klubu Niš 30. januara predstavljen je deo aktivnosti projekta ”Da učimo zajedno”IMG_9711_resize

U Naučnom klubu Niš je 30. januara predstavljen deo aktivnosti projekta ”Da učimo zajedno” Osnovne škole ”Sretan Mladenović Mika”, realizovanog u Italiji u okviru ERAZMUS+ projekta Evropske unije.

O iskustvima koje su prošli pri apliciranju i realizaciji projektnih aktivnosti, šta su KA1 projekti mobilnosti za škole, ko u njima može učestvovati, šta se sve projektom finansira, kako naći partnerske škole i institucije i sa kojim su se teškoćama susreli pri realizaciji, govorili su Jasmina Stanković, direktorka škole, i Boban Jovanović, nastavnik razredne nastave.

Članovi školskog projektnog tima u toku nekoliko studijskih poseta Italiji prisustvovali su seminarima i obukama iz oblasti: razvoj novih metoda učenja i nastave, razvoj i unapređenje digitalnih kompetencija nastavnika, razvoj dimenzija evropske škole.

Prezentaciji je prisustvovalo 30 nastavnika osnovnih i srednjih škola, zainteresovanih da apliciraju za projekte KA1 KA2 Mobilnosti za škole u novom konkursnom roku za 2018. godinu.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI