Dan nauke u Šapcu

Povodom Dana nauke, 10. jula u aktivnostima u Naučnom klubu Šabac učestvovalo 30 dece iz Predškolske ustanove ”Naše dete”Picture1

Tridesetoro dece iz Predškolske ustanove “Naše dete” bilo je 11. jula deo nacionalnog “Dana nauke” u CSU Šabac.

Rođendan Nikole Tesle obeležen je podsećanjem na njegova velika dela i pronalaske. Kako svetli sijalica, zašto i kako radi radio, kako se zove aerodrom u prestonici, kakve tajne krije muzej “Nikole Tesle”, ko se nalazi i zašto na novčanici od 100 dinara…. sve su to pitanja na koja smo  dali odgovor.

Predškolci uzrasta od četiri do sedam godina odgledali su animirani film o životu i radu Nikole Tesle, crtali su i isprobali tri instalacije u Naučnom klubu koje su deo pronalazaka Nikole Tesle – Teslina kugla elektriciteta, Radio-telegrafija, Dipolna antena, AM/FM radio.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI