Dan nauke u Smederevu

Naučni klub Smederevo je 10. jula obeležio Dan nauke

 

dan-nauke-2017- (2)

Dan nauke je u Naučnom klubu u Smederevu otvorio Uroš Savurdić, maturant Gimnazije u Smederevu i budući student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji je prisutnima predstavio temu ”Zračenje nebeskih tela”.

Zatim je usledila projekcija najnovijih naučno-popularnih predavanja i naučnih dostignuća u protekloj godini, čiji je autor nastavnica matematike Tamara Đaković. Ovo je izazvalo diskusiju i veliko interesovanje prisutnih.

Treći segment aktivnosti bio je namenjen najmlađima. Oni su sa nastavnicom matematike Mirjanom Kokerić učestvovali na radionici o fraktalima.

Lajt motiv ovogodišnjeg Dana nauke u Smederevu bio je krilatica Nikole Tesle ”Od svih sila trenja, ona koja najviše usporava ljudski napredak je neznanje”. Program je imao za cilj razmenu mišljenja, želju da se sazna i nauči nešto novo i da se razreše postojeće dileme.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI