Matematičke mozgalice

U okviru manifestacije Maj, mesec matematike koja se realizuje u saradnji sa Centrom za promociju nauke Beograd održana je prva radionica „Matematičke mozgalice”

Radionici su prisustvovali učenici petog i šestog razreda OŠ „Nada Matić” iz Užica, dok su autorki Aleksandri Vesović, nastavnici matematike u sprovođenju radionice pomagali učenici šestog i sedmog razreda OŠ „Emilija Ostojić” iz Požege.

Nakon uvodnog razgovora sa decom prikazani su im logički zadaci raspoređeni po Naučnom klubu (ostrvo sa blagom, krugovi u boji, nizovi brojeva, pentaminions, Hanojske kule, formiranje kocki i slično)  koji su učesnici rešavali uz pomoć učenika asistenata. Deca su rado postavljala pitanja i pogađala rešenja logičkih zagonetki. Zatim su učenici volonteri prezentovali logičke mozgalice (Aritmetički magički trik, binarni kodovi, logički nizovi brojeva) koja su deca u grupi u takmičarskom duhu sa uspehom rešavala. Da je radionica bila uspešna pokazuje i činjenica da je jedan broj dece ostao i nakon radionice da rešava postavljene zadatke.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI