Mesec matematike u Kruševcu

Naučni klub Kruševac od 9. do 31. maja organizuje ”Maj mesec matematike”

krusevac

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac u periodu od 09. do 31. maja organizuje manifestaciju „Maj mesec matematike“ u okviru koje će biti organizovan niz aktivnosti namenjen učenicima i nastavnicima kruševačkih škola.

Ova godina biće obeležena izložbom i interaktivnim radionicama sa temom: „Matematika i priroda“, koje obuhvataju naučna predavanja u korelaciji biologije i matematike sa brojnim ogledima namenjenim učenicima starijih razreda osnovnih škola.

Svet u kome živimo pun je obrazaca koji se mogu opisati uz pomoć matematike. Duga na nebu, rečni meandri, senke u prostoru, paukova mreža, saće, šare na životinjkom krznu, samo su neke od prirodnih pojava u kojima se pronalaze matematički principi. Matematika je svuda oko nas i sve je broj.

Koordinator i jedna od realizatora je prof. biologije Olivera Kolarić, a realizatori ovih aktivnosti su i prof. biologije Biljana Jovanović Popović, prof. biologije Vesna Živković, prof. razredne nastave Zorica Jovanović, prof. TIO Marina Lazarević i prof. matematike Nevena Đurić.

Otvaranju manifestacije 9. maja prisustvovali su učenici i nastavnici iz OŠ „Brana Pavlović“ i OŠ „Žabare“.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI