Muzičke radionice za decu

Naučni klub Čačak tokom leta organizuje Muzičke radionice za decuPicture1

U Naučnom klubu RC Čačak se organizuju tokom leta Muzičke radionice za decu. Svakog dana obrađuje se drugi instrument.

Do sada su mališani imali priliku da se upoznaju sa harfom,  trubom, frulom, klavirom, kao i da se oprobaju na pomenutim instrumentima. Takođe radionica je sadržala i teorijski deo gde se pričalo o nastajanju tona, razlici između pijanina i koncertnog klavira, a deca su imala priliku i da nauče korake valcera uz muziku Johana Štrausa.

Ovo je prilika da se na jedan drugačiji način upoznamo sa kompozitorima poput Mocarta i Betovena i dožive muziku njihovog vremena kroz ilustraciju.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI