Njutnovi zakoni svuda oko nas

U Naučnom klubu Užice 21. decembra počela je realizacija projekta ”Njutnovi zakoni svuda oko nas”139

U Naučnom klubu Užice 21. decembra počela je realizacija radionica u okviru projekta ”Njutnovi zakoni svuda oko nas”. Radionice pohađaju učenici starijih razreda iz OŠ ”Slobodan Sekulić”, OŠ ”Nada Matić”, OŠ ”Stari grad” i OŠ ”Prva osnovna škola Kralj Petar II” iz Užica. Projekat podržava Centar za promociju nauke.

Cilj ovog projekta je da učenike upozna sa fundamentalnim osnovama klasične fizike, Njutnovim zakonima, kroz niz zanimljivih i demonstrativnih ogleda, što učenicima približava gradivo koje uče u školi.

Takođe radionica ima za cilj razvijanje timskog duha kao i razvoja naučne komunikacije između njih. Kroz niz krajnje jednostavnih eksperimenata, učenici mogu zaviriti u zanimljivu stranu fizike, ali i naučiti ponešto što im može koristiti u svakodnevnom životu.

Pomoću modela funkcionalnih modela učenici se susreću sa fizikom koja je sastavni deo njihove svakodnevnice i okruženja. Kroz kviz, učenici imaju priliku da pokažu znanje koje su stekli kroz radionicu i da budu nagrađeni diplomama motivacionog karaktera.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI