Okrugli sto o igri Go

U Naučnom klubu Niš održan je 16. marta okrugli sto pod nazivom ”Uticaj Goa na razvoj inteligencije kod dece”

IMG_3385

U okviru NIŠOPEN 2018 u Naučnom klubu Niš održan je 16. marta okrugli sto pod nazivom ”Uticaj Goa na razvoj inteligencije kod dece”. Moderatorka okruglog stola bila je Mirjana Rašić Mitić, nastavnica matematike iz Osnovne škole ”Sveti Sava” i trener niškog Go kluba.

Na okruglom stolu su govorili Jana Hricova, potpredsednica evropske Go federacije, Aleksandra Borović, predsednica MENSA Srbije, dr Lazar Velimirović, Matematički institut SANU, dr Julijana Popović, neuropsihijatar, Isidora Dinić, psiholog.

Skupu je prisustvovalo 50 zainteresovanih učesnika koji su čuli informacije o ovom sportu, rezultate do kojih se došlo kroz projekat „Klub misaonih igara 2“ i kako je bavljenje goom uticalo na poboljšanje školskih postignuća kod dece i kako na to gledaju stručnjaci za go, lekari i psiholozi. Ovom prilikom najbolji takmičari na Sretenjskom turniru, u okviru realizacije projekta Centra za promociju nauke, dobili su priznanja.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI