Otvaranje Naučnog kluba Ranovac

U sredu 30. avgusta u OŠ “Jovan Šerbanović” svečano se otvara Naučni klub Ranovac, odeljenje Naučnog kluba SmederevoNaucni-klub-Smederevo_
U sredu 30. avgusta se otvara Naučni klub Ranovac, odeljenje Naučnog kluba Smederevo. Svečano otvaranje zakazano je za u 12 časova u OŠ “Jovan Šerbanović”, a na skupu će se prisutnim gostima obratiti Vesna Šubert, direktor OŠ „Jovan Šerbanović“, Ranovac, Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, doc. dr Jovan Trifunović, direktor Centra za promociju nauke i mr Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.

Svečanim potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Opštine Petrovac na Mlavi, Centra za promociju nauke Beograd, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo i osnovne škole „Jovan Šerbanović“ iz Ranovca označiće se početak šire popularizacije i promocije nauke u Ranovcu, ali i u celom okrugu.

Nakon potpisivanja Memoranduma i otvaranja Naučnog kluba prisutni gosti imaće priliku da učestvuju na tribini „Naučni klub – koncept i aktivnosti“. Tokom otvaranja učenici OŠ „Jovan Šerbanović“ iz Ranovca, zajedno sa svojim nastavnicima će u učionicama škole izvoditi oglede, dokazivati teoreme i rešavati jednačine, čime će se simbolično predstaviti aktivnosti novog stecišta znanja, mesta na kojem će se na neformalan i kreativan način razvijati ljubav prema nauci i istraživanju.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI