Predavanje o gljivama u Ranovcu

U sredu, 24. januara, u Naučnom klubu Ranovac održana je onlajn konferencija ”Gljive kao internet prirode”

inner-nauka-na-zanimljiv-nacin-onlajn-konferencija-za-djake-petrovackih-skola-02

Naučni klub Ranovac organizovao u sredu, 24. januara, onlajn konferenciju ”Gljive kao internet prirode”. Autori i realizatori su diplomirani biolog – ekolog Marko Blagojević i diplomirani biolog Mirjana Lukić.

Ciljna grupa su učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Ciljevi konferencije su proširivanje znanja o carstvu giva i njihovom značaju u prirodi, razvijanje interesovanja za procese u prirodi i raznovrsnot živog sveta, razvijanje svesti o značaju gljiva i očuvanja životne sredine i biodiverziteta.

U prenos su se uključile škole iz Petrovca, Oreškovice, Velikog Laola, Šetonja, Burovca, Rašana i Kamenova, a uživo su je pratili i učenici Osnovne škole ”Jovan Šerbanović” iz Ranovca.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI