Predavanje o Nikoli Tesli

U Naučnom klubu Smederevo je 11. maja održano predavanje o Nikoli Tesli

druzenje-sa-nikolom-teslom-28

U Naučnom klubu Smederevo 11. maja je predavanje o Nikoli Tesli drugi put održala Zorica Civrić Flores, muzejski savetnik u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. Zorica Civrić Flores je govorila o manje poznatim detaljima iz Teslinog života, njegovom socijalnom životu i interesovanju za umetnost.

Posetioci su imali prilike da čuju i gosta iz Španije, Davida Floresa Masvidala koji je govorio o tome koliko se u Španiji zna o Nikoli Tesli i o španskim naučnicima koji su dali doprinos u oblastima u kojima je i Tesla radio.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI