Projekat „Napravimo nervnu ćeliju“

U okviru projekta “ Napravimo nervnu ćeliju”, u petak 21.12.2018. godine održane su četiri radionice podržane od strane Centra za promociju nauke

Prva radionica održana je za učenike OŠ “Slobodan Sekulić”, Krčagovo, Užice, zatim za učenike sedmog i osmog razreda OŠ “Nada Matić”, treća za učenike Prve osnovne škole kralja Petra II, Užice i za učenike viših razred OŠ “Dušan Jerković”, Užice.

Nakon uvodnog sledila su predavanja o građi nervne ćelije, centralnom nervnom sistemu, sinapsama, ukrštanju nervnih puteva i impulsima u mozgu. Zatim su učenici podeljeni u dve grupe dobili zadatak da pomoću slagalice slože izgled nervne ćelije i da uz pomoć edukatora i različitih materijala naprave nervnu ćeliju. Poslednja aktivnost bila je kviz znanja, takođe po grupama, koji je imao pitanja iz izloženog gradiva i onoga što su naučili. Na kraju radionica učenici su dobili potvrde da su uspešno završili radionice “Napravimo nervnu ćeliju”.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI