Radionice u okviru projekta Čaša čiste vode

Kako bi nauku približili učenicima, Naučni klub RC Niš, odlučio je da uvede naučne eksperimente u okviru projekta Čaša čiste vode

Tri radionice projekta „Čaša čiste vode“, održane 25.01.2019. godine koji je podržan od strane Centra za promociju nauke, realizovane su  za tri odeljenja osmog razreda u OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu.  Kroz desetak eksperimenata iz hidrostatike učenicima je priređena mala naučna zabava.

Kako metalni novčić može da pliva po čistoj vodi, kako u običnu čašu punu vode možemo ubaciti hiljadu i jednu čiodu, a da se voda ne prolije i zašto su kapi rose sfernog oblika, samo su neki od eksperimenata koji su zanimali učenike.  Nastavnica fizike, Aleksandra Veljović, ustupila je svoj kabinet  i pripremila učenike za radionice.

Radionice je realizovao Dragan Golubović, autor projekta , nastavnik fizike u OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu.Sledeće radionice realizuju se 22.februara i 1 marta u prostorijama Naučnog kluba.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI