Raspetljavanje

U Naučnom klubu Smederevo 11. maja održane radionice za decu u okviru Maja meseca matematike

m3-raspetljavanje- (30)

U okviru Maja meseca matematike u Naučnom klubu Smederevo 11. maja održane su radionice za decu. Na radionicama su učenici Osnovne škole ”Dimitrije Davidović” iz Smedereva videli kako je matematika povezana sa heklanjem i štrikanjem.

Radionicu ”RasPETLJAvanje” vodila je Tamara Đaković, autorka svih heklanih i pletenih eksponata u Naučnom klubu Smederevo i profesor matematike.

Nakon radionice učenici su se sa svojom učiteljicom Nevenom Perić bavili rešavanjem klasičnih matematičkih zadataka ali uz pomoć savremenih tehnologija.

U trećem delu, učenici su gledali film o osvetljavanju domaćinstava u siromašnim krajevima Filipina, a nakon toga izveli eksperiment i napravili ”litar i po svetlosti”.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI