Širenje mreže naučnih klubova i parkova nauke

U sredu, 26. aprila, počele aktivnosti oko otvaranja ogranka Naučnog kluba u Ranovcu i formiranju Parka nauke u Petrovcu na Mlavi

naucni-klub-ranovac-01

Regionalni centar Smederevo i Naučni klub Smederevo u dogovoru i uz saglasnost Centra za promociju nauke, 26. aprila su otpočeli aktivnosti na otvaranju ogranka Naučnog kluba Smederevo u Ranovcu i formiranju Parka nauke u Petrovcu na Mlavi.

Borivoje Janošević i Darije Janošević, kao predstavnici Regionalnog centra Smederevo, Nemanja Đorđević i Katarina Anđelković u ime Centra za promociju nauke tim povodom posetili su Petrovac na Mlavi i Ranovac.

U saradnji sa Vesnom Šubert, direktorkom Osnovne škole ”Jovan Šerbanović” u Ranovcu ostvareni su kontakti sa rukovodstvom Opštine Petrovac.

Nakon sastanka u Opštini, predstavnici Regionalnog centra Smederevo i Centra za promociju nauke posetili su i Osnovnu školu ”Jovan Šerbanović” u Ranovcu, kao i buduću lokaciju parka nauke koja se nalazi u blizini ove škole i Gimnazije.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI