Svetska nedelja svemira

Naučni klub u Smederevu obeležava Svetsku nedelju svemiraPIA17650-1280x800

Svetska nedelja svemira je međunarodna manifestacija u kojoj se afirmišu dostignuća nauke i tehnologije i njihov doprinos poboljšanju i razvoju ljudskog života. U obeležavanju ovog datuma učestvuju svemirske agencije, avio kompanije, škole, planetarijumi, muzeji, astronomska društva i druge zainteresovane institucije širom sveta.

Naučni klub Smederevo u saradnji sa dugogodišnjim saradnicima Nevenom Perić iz Osnovne škole ”Dimitrije Davidović” i Sonjom Miletić iz Osnovne škole ”Branislav Nušić” organizuje tim povodom niz aktivnosti.

U petak, 6. oktobra, učenici trećeg razreda će uz pomoć nastavnica podučavati prvake u okviru aktivnosti ”Prvi koraci ka svemiru”. U Naučnom klubu će između ostalog biti organizovane i projekcije video klipova o životu u svemirskom brodu i likovne radionice.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI