Tangram

U Naučnom klubu u Ranovcu  je 11. oktobra učenicima predstavljen Tangram22491663_1719571734742158_6929424439193297414_n

U Osnovnoj školi ”Jovan Šerbanović” u Ranovcu, u okviru rada Naučnog kluba, 11. oktobra učenicima je prezentovan Tangram. Prezentacija je osmišljena sa ciljem da se učenicima objasni jednakost površina geometrijskih figura.

Nastavnik matematike Krsto Masleša je u prvom delu učenicima pričao o tangramu, a nakon toga su učenici, podeljeni u četiri ekipe, učestvovali u takmičenju u slaganju zadatih oblika.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI