Trideset godina srbistike

U okviru obeležavanja jubileja u Naučnom klubu Niš 15. marta održana su dva predavanja

pexels-photo-46274

Katedra za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu organizujući predavanja u Naučnom klubu Niš obeležava 30 godina srbistike. Profesorke Irena Arsić i Kristina Mitić održale su 15. marta predavanja ”Nišlije u Dubrovniku: vladika Nikanor Ružić, Spiro Kalik i Jovica Perović” i ”Kako je pisana književnost postala usmena (od prevoda Hajneove Azre do bosanske sevdalinke)”. Predavanjima je prisustvovalo 25 učenika i nastavnika.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI