Učenje prirodnih nauka putem otkrića

U Naučnom klubu u Smederevu 15. juna održana je završna radionica projekta ”Učenje prirodnih nauka putem otkrića”

Ucenje-putem-otkrica-IV-radionica-29

U Naučnom klubu u Smederevu održana je završna radionica projekta ”Učenje prirodnih nauka putem otkrića”, čiji je autor Miloš Radenković. Četvrta radionica je nosila naziv ”Proteini”, a na njoj su učenici osnovnih škola ”Jovan Jovanović Zmaj” i ”Branislav Nušić” iz Smedereva samostalno izvodili oglede sa proteinima.

Trideset učenika bilo je podeljeno u više grupa gde je svaka grupa imala zadatak da ispita fizička i hemijska svojstva proteina, da odredi njihov kvalitet, odnosno biološku vrednost, da proveri uticaj grejanja na kvalitet i iskorišćavanje proteina, da utvrdi odnos energije i proteina. Razgovaralo se i o fiziološkoj podeli aminokiselina i dopunskoj vrednosti proteina.

 

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI