Otvaranje profila na ORCID platformi

ORCID je međunarodno prepoznata i prihvaćena oznaka namenjena identifikaciji istraživača i autora

CDRIN_NextGenResearcher

Univerzitet u Beogradu želi da podstakne nastavnike, istraživače i saradnike, kao i studente doktorskih studija, da kreiraju uredan profil na platformi ORCID (Open Researcher and Contributor ID). ORCID je međunarodno prepoznata i prihvaćena oznaka namenjena identifikaciji istraživača i autora.

Međunarodni časopisi sve češće zahtevaju ORCID kao neophodan uslov za prijavu rada za objavljivanje. Dodatno, Evropska komisija je najavila da će ovaj identifikator morati da ima svaki istraživač koji bude konkurisao u narednom EU projektnom ciklusu za finansiranje istraživanja i inovacija Framework Programme 9.

Računarski centar Univerziteta u Beogradu je pripremio nekoliko kratkih petominutnih video-uputstava za kreiranja ORCID profila. Mala video-škola za ORCID dostupna je putem linka.

Tutorijali su namenjeni svima koji nemaju svoj ORCID profil, ali i onima koji ga imaju, a nisu sigurni da li je dovoljno funkcionalan.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI